ANKARA / ALTINDAĞ - Halil Kut Paşa Ortaokulu

Mrt

ltındağ  İlçe  Milli  Eğitim Müdürlüğü Okullar arası Voleybol turnuvasında 3.olan Minik öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama programı düzenlendi. Bir milletin şahlanış destanı, çetin şartlar altında büyük işler başaran ecdadımızın diriliş öyküsü olan Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin de atılmasına katkı sağlayan bir destandır.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

''Dünyada her şey kadının eseridir.'' demiştir Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. Bir Kadın olarak aklınıza koyduğunuz her şeyi yapabilirsiniz... En derin denizde yüzebilir, en yüksek zirveye tırmanabilirsiniz… Güçlü, güzel, şefkatli, sevgi dolu, merhametli… Kelimelerin ifade edebileceğinden çok daha fazlasınız!

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere vatanımıza ve milletimize güzel eserler bırakarak Hakk’ın Rahmetine  ulaşmış olan tüm kadınlarımızı saygı ve minnetle anıyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum

Nihat SÖYLEM

Okul Müdürü

Mrt

Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri, "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için eğitimler, tatbikatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizde 6 Şubat 2023 yılında yaşanan asrın felaketinde de görüldüğü üzere deprem olduğunda toplum olarak sakin ve bilinçli bir şekilde dayanışma içerisinde hareket edebilmek son derece önemlidir.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 7 amaç, 33 hedef, 130 performans göstergesi ve 147 stratejinin yer aldığı MEB 2024-2028 Stratejik Planı yayımlandı.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğince 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. döneminde ortak yapılacak olan 1. yazılı sınav tarihleri açıklandı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

Atatürk, ulus olmada dilin önemine şu şekilde dikkat çekiyor: “Türk Milleti’nin dili, Türkçedir. Türk dili, dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk Milleti için mukaddes bir hazinedir. Çünkü Türk Milleti, geçirdiği nihayetsiz badireler içinde, ahlakının, ananelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, elhasıl bugün, kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili, Türk Milleti’nin kalbidir, zihnidir.”

Ock

Öğrencilerimiz Türkiye Büyük Millet Meclis’ini ziyaret etti.  Öğrencilerimiz; Milletvekillerimizin yasaları nasıl çıkardıkları, oylamaların kaç şekilde ve hangi durumlarda yapıldığı, Yasama yılı açılışı, Milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızın nerede oturduğu konusunda bilgiler aldılar.
TBMM yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  sayın Hasan YILDIRIM ve Şube Müdürümüz Zülkif ŞİMŞEK okulumuzu ziyaret ettiler. Eğitim ve Öğretim faaliyetlerini yerinde incelediler.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerin erişimine açılmıştır.

Ara

Okulumuzda Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına uygun denemeler yapılmakta olup; Deneme sınavı analizleriyle birlikte öğrencilerimiz, yüksek motivasyonla liseye hazırlanmaktadır.

Ara

08 Aralık 2023 tarihinde okulumuz Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü Öğretmenlerimizce polis müzesi gezisi gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, 400'ün üzerinde eserin katılımıyla beste ve güfte dallarında 100. Yıl Marşı Yarışması düzenlenmiştir. Birinci seçilen marş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen tanıtım programıyla, büyük bir coşku ve heyecan içinde milletimize armağan edilmiştir.